A kekszet és a kakót összeöntöm. Majd összekeverem.
A margalint a cukrot és a tejet összeöntöm egy edénybe így felolvasztom a margalint és a cukrot, és a tejet pedig megmelegítem egy lépésben.
Mikor elolvadt a margalin, és a cukor, akkor a tej is megmelegedett. Igye így néz ki:
Ezta margalinos, cukros, tejes "lötyit" öntsük rá a darált keksz és kakaópor keverékünkre.
Majd mielőtt elkezdenénk kevergetni öntsük bele a rumaromát is. Én ennyit szoktam egy adagba önteni, de ti csinállhatjátok többel vagy kevesebbel is. (Ez kb. egy fél üveg.)
Ezt az egészet először kezdjétek el összekevergetni, de inkább csak kanállal próbálkozzatok először.
Aztán hagyjátok egy pár percig hűlni, majd kezdjétek el kézzel összegyúrni az egészet. (Azért kell egy pár percet várni, hogy ne égessen meg benneteket a forró "lötyi".)
Ha készen van akkor valami ilyesmit kellene hogy kapjatok. (Ilyen összegombócolható tésztát.)
Vegyetek elő egy tálat amibe szeretnétek tenni a sport szeletet.(Én mindig ebbe a tálcába teszem mert szerintem ennek a magassága és a nagysága is megfelelő.) +Jó tanács, tegyetek a tálca/edény aljába folpackot.
Ha ez készen van akkor annyi a dolgotok hogy a masszát amit az előbb összegyúrtun, bele kell helyezni, lapítva/nyomkodva a tálcába/tálba.
Ha készen van akkor valami ilyesminek kellene kinézzen.(Persze ennél sokkal szebbnek mert ti tutira szebben csinálljáok mint én!!)
Aztán kelleni fog nekünk mostmár a csoki és az olaj. Öntsük rá a csokira az olajat, majd olvasszuk fel.
Kenjük el a sport szelet tetején a felolvasztott csokit. Siessetek a csoki elkenegetésével mert ha egy picit is megdermed akkor egyből újra kell olvasztani, vagy különbe nem lesz szép a végeredmény.
Mostmár csak annyi a dolgunk hogy az elkészült művet betegyük a hűtőbe minimum 20-30 percre.